Fibromyalgie

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 16:58

ledereen voelt wel eens pijn of is wel eens stijf. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding, overbelasting of een griepje. Dit gaat vanzelf over. Bij mensen met fibromyalgie blijft de pijn echter zonder dat er sprake is van een aanwijsbare oorzaak zoals beschadigingen of vergroeiingen.

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het is een term die beschrijft wat er aan de hand is, maar die geen oorzaak aanduidt (bron: medische wetenschap). Klachten zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen.

De belangrijkste oorzaken zijn: Langdurige stress en spanningen maar ook Angst, Twijfels, Concentratieproblemen, Vergeetachtigheid, Irritatie, Boosheid en Agressie.

Fibromyalgie kan samengaan met prikkelbare darm met darmkrampen, buikpijn en sterk wisselende ontlasting (verstopping of juist diarree). Sommige mensen hebben last van opgezwollen handen, vingers, onderbenen of enkels.

Medische wetenschap: "Eigenlijk weten we niet waardoor fibromyalgie komt."

Veel onverklaarbare aandoeningen hebben Trauma als oorzaak.

Wat is trauma: Een trauma is wanneer iemand na eena schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. De gebeurtenis is in dat geval zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan. Met de Body Remembers Trauma Therapy ontladen we op een veilige manier de energie die onstond bij de traumatische ervaring.

Hard wetenschappelijk bewijs is er echter nog niet. Maar er zijn wel al vele ervaringen van mensen die BRTT hebben ondergaan. Mensen die jarenlang diverse (pijn) medicatie slikten zijn na 1 of meerdere sessies pijn vrij dus ook medicatie vrij !!!

Het zou mooi zijn als de reguliere geneeskunde de alternatieve zou omarmen en een goede samenwerking kan ontstaan. Op deze manier kan onze methode wereld wijd toegepast worden. Bron: Inner Journey 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.